Van Bylandtstraat 65, 5046 MB TILBURG

Koopsom: € 500,000 k.k.

Kenmerken:

Aantal kamers:
5 (waarvan 2 slaapkamers)
Bouwjaar:
1890
Inhoud:
650 m3
Ligging woning:
aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, beschutte ligging
Perceeloppervlak:
1106 m2
Positie:
west
Tuin:
achtertuin
Type:
2-onder-1-kapwoning
Verwarming:
c.v.-ketel
Water:
c.v.-ketel, geiser eigendom
Woonoppervlak:
225 m2

Omschrijving:

Deze woning wordt tegelijk aangeboden met Van Bylandtstraat 63 !

Dit is een unieke kans om te wonen met een 'dorps-gevoel' in de binnenstad, op loopafstand van het Wilhelminapark, de Spoorzone en het De Pont museum.
Hier treft u een laatste herinnering van het Tilburgse textielverleden, met 3 oorspronkelijke wevershuisjes uit de 19e eeuw op een perceel van maar liefst 1.600 m2.
De 3 woningen zijn in 1998 tot twee woonhuizen-onder-1-kap verbouwd, goed geïsoleerd en gemoderniseerd met een authentiek karakter en bijzondere sfeer. Hier wonen is een totaal andere beleving, dan vrijwel iedereen in de grote, haastige en hectische stad ervaart. Hier komt u tot rust, kunt u volledig uw eigen invulling geven aan hoe u graag zou willen wonen en dat terwijl alle gemakken van een NS-station, culturele mogelijkheden en uitgaansgelegenheden zich op loopafstand bevinden.

Deze woning aan de Van Bylandtstraat 65 wordt samen en tegelijk aangeboden met meerdere objecten, waarbij er veel combinaties en mogelijkheden denkbaar zijn. Gezocht wordt naar een volledige invulling.
In totaal gaat het over diverse percelen met een totale oppervlakte van ca. 1.600 m2, verdeeld over:
Van Bylandtstraat 65 --> grote woning (650 m3) met werkplaats (90 m2), garagebox en enorme tuin van ca. 900 m2 --- richtprijs: € 500.000
Van Bylandtstraat 63 --> kleinere woning (295 m3) met tuin --- richtprijs: € 175.000
Van Bylandtstraat 61 --> bouwperceel van 242 m2 , nu met een houten loods --- richtprijs: € 100.000

We bieden deze objecten dan ook in eerste instantie gezamenlijk aan, waarbij aanpassingen in de aangeboden verdeling mogelijk is.

Er zijn veel mogelijkheden om dit prachtige stukje Tilburg te benutten, dat inmiddels diverse keren de aandacht van het Brabants Dagblad heeft getrokken met artikelen over "Bijzonder wonen".

Wat is er mogelijk?

Natuurlijk kunt u alles alleen aankopen en daarmee als een soort 'grootgrondbezitter' de volledige privacy en ruimte voor u zelf hebben.
Wellicht is de kleinere woning te verhuren of als B&B aan te bieden, want reken maar dat veel bezoekers van de Spoorzone, Textielmuseum of De Pont in deze oase van groen zouden willen overnachten!

Wilt u graag samen met anderen een vorm van samenleven realiseren, dan is dit een uitstekende mogelijkheid, want met de twee reeds bestaande woningen is een 3e woning te bouwen op het bouwperceel. Samen de grote tuin beheren, de moestuin bijhouden en elkaar ontmoeten op de verschillende knusse terrassen, terwijl je ook een stuk privacy kunt hebben.

Wellicht bent u op zoek naar een dubbele bewoning ten behoeve van (toekomstige) mantelzorg voor ouders of kinderen? Of een samengesteld gezin, dat ieder een stukje eigen ruimte gunt?

Werk of een uit-de-hand-gelopen hobby aan huis? Nu is een deel van de woning ook in gebruik als atelier met galerie.

Misschien wel..........? Ach, zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar het is geheel aan u, welke invulling u eraan gaat geven.
Kansen genoeg.... als je ze maar wilt zien èn pakken!!

Indien u wilt komen kijken, plan dan een afspraak samen met degene met wie u deze kans niet wilt laten lopen. Dan kunnen jullie ter plaatse alle opties onderzoeken.

Kijkt u eens op de eigen website van eigenaren: https://bijzonder013.weebly.com/

Beschrijving Van Bylandtstraat 65

Inhoud: ca. 650 m3
Woonoppervlakte: ca 225 m2
Werkplaats: ca. 90 m2
Toebedeeld perceeloppervlakte: ca. 1.100 m2

Indeling:

Begane grond:
Hal met authentieke tegelvloer en nieuwe meterkast.
Ontvangstkamer, nu in gebruik als galerie met originele en afsluitbare bedstede en toegang tot kelder.
Woonkamer (ca. 65 m2), nu ook in gebruik als atelier, met veel ramen, houtkachel, houten vloer en balkenplafond.
Uitgebouwde leefkeuken (ca. 35 m2) met betonnen vloer, tweemaal tuindeuren en glas rondom met fraai zicht over de tuin en de zwemvijver.
De keukeninrichting is stoer en passend bij het karakter met een betonnen werkblad en inbouwapparatuur.
Wasruimte en toilet, alsmede de trap naar 1e verdieping zijn bereikbaar vanuit deze keuken.

1e Verdieping:
Grote open ruimte, nu in gebruik als werk-/studeerkamer met bibliotheek. Aansluitend een kamer met een zitje, de opstelling van CV ketel ( Remeha 2015), kastruimte en een semi-open badkamer, voorzien van ligbad, inloopdouche, wastafel en toilet.
De grote slaapkamer is ook onder de kap en heeft een fijne hoogte.

De vrijstaande berging/werkplaats van ca. 90 m2, is makkelijk bereikbaar via de brede poortdoorgang naast de woning, en is voorzien van 2 gaskachels.

De garagebox, is plaatselijk bekend als Rentmeesterhof 2.

De prachtige tuin is in de loop der jaren met liefde geworden zoals het nu is, met een zwemvijver, een tweede vijver, een moestuin, ruimte voor kippen en diverse fijne zitjes, overdekt, aan het water en in het groen. Er is ook een ontsluiting aan achterzijde naar het Rentmeesterhof.


Kenmerken van buurhuis Van Bylandtstraat 63:
Inhoud: ca. 295 m3
Woonoppervlakte: ca. 81 m2
Toebedeeld perceeloppervlakte: ca. 280 m2

Voor beschrijving van de Van Bylandtstraat 63, kijk dan naar de aparte aanmelding van deze woning.