Overlangelstraat 17, 5045 SR TILBURG

Vraagprijs: € 495,000 k.k.

Kenmerken:

Aantal kamers:
6 (waarvan 5 slaapkamers)
Bouwjaar:
1996
Inhoud:
650 m3
Ligging woning:
aan rustige weg, in woonwijk
Perceeloppervlak:
376 m2
Positie:
west
Tuin:
achtertuin, voortuin
Type:
2-onder-1-kapwoning
Verwarming:
stadsverwarming, open haard
Water:
centrale voorziening
Woonoppervlak:
190 m2

Omschrijving:

Wie ruimte zoekt, gaat voor deze unieke, riante twee-onder-een-kap woning aan een rustige weg met enkel bestemmingsverkeer en vrij uitzicht op park. De woning komt vrij omdat het na het opgroeien van de kinderen tijd is een nieuwe stap te zetten. Met een woonkamer van 60m2, schouw met open haard, open keuken met eiland en natuurstenen afwerking én aparte kantoor/speel-/slaapkamer op de begane grond met mogelijkheid voor een naastgelegen badkamer, is alles voorhanden om opnieuw een (grote) familie jarenlang een gezellig warm thuis te bieden. Zeker met het in 2016 vervangen luxe sanitair en de in 2015 aangelegde onderhoudsvrije grote tuin.

OMGEVING
De mooie, centrale locatie in de wijk (Dongewijk) zorgt ervoor dat alle voorzieningen binnen enkele minuten bereikbaar zijn. Dit geldt niet alleen voor scholen (basis en middelbaar) en het winkelcentrum Heyhoef, ook het NS-station, het Reeshofpark, natuurgebied de Dongevallei en winkelcentrum Dalem liggen binnen 1 kilometer afstand. De uitvalswegen A58 en A27 zijn makkelijk aan te rijden. Kindvriendelijk is de omgeving zeker, want in de directe omgeving zijn er meerdere speeltuinen met speelattributen en ruimte voor voetbal e.d.

BEGANE GROND
Vrijwel geheel voorzien van een prachtige eiken vloer. Bij binnenkomst in de hal leidt de gang rechtdoor direct langs de ruime (fietsen)berging en de waskamer naar een heerlijke werk-, speel- of slaapkamer aan de achterzijde. Vanaf de voordeur links bereik je de riante woonkamer. Deze zitkamer aan de voorzijde heeft een prachtige schouw met open haard en elektrisch bedienbaar zonnescherm. Het uitzicht is uniek te noemen. De huidige eetkamer bevindt zich aan de tuinzijde met een speelse, ronde achterpui van glas, waardoor het lijkt alsof je in je tuin zit. De luxe en complete keuken met spoeleiland staat in het midden van de leefruimte en is voorzien van complete inbouwapparatuur en natuurstenen bladen.
Via de dubbele deuren aan de achterzijde (en via de deur in de extra kamer) kom je in de bijna 20 meter diepe, heerlijke tuin, die in 2015 is aangelegd met veel groen en kleur. Diverse fijne zitjes maken dat je op ieder moment van de dag geniet van zon of schaduw, door de ligging op het westen, tot zonsondergang. Het buitenschilderwerk is overigens in 2015 geheel gedaan.

EERSTE ETAGE
Via een ruimtelijke trap in de lichte trappenhal, met in het verlengde de trap naar de tweede etage, kom je op de eerste etage bij drie royale slaapkamers. De grootste slaapkamer (ca. 20 m²) bevindt zich aan de voorzijde. Onder de trap bevindt zich extra kastruimte, afgesloten door schuifdeuren waarvan 1 spiegeldeur. De grote en kleinere slaapkamer aan de achterzijde (ca. 13 en 8 m²) hebben beide plafonds die reiken tot het dak. Hierdoor is makkelijk extra ruimte te creëren door extra hoge hoogslapers te plaatsen of bouwen.
Luxe badkamer (2016)
De geheel (met grote tegels) betegelde badkamer is voorzien van inloopregendouche, ligbad, zwevend toilet en dubbel wastafelmeubel met verwarmde spiegel en ingebouwde verlichting. Het toilet op de begane grond is overigens gelijktijdig in dezelfde stijl verbouwd.

TWEEDE ETAGE
Niet alleen bevindt zich hier een vierde (of inclusief de begane grond vijfde) ruime en lichte slaapkamer van ca. 17,5 m², de diepe zolder over de volle breedte van het huis geeft veel opslagmogelijkheden en verstopplezier voor kinderen!