Missionarisstraat 1, 5038 PG TILBURG

Vraagprijs: € 165,000 k.k.

Kenmerken:

Aantal kamers:
4 (waarvan 3 slaapkamers)
Bouwjaar:
1989
Inhoud:
270 m3
Perceeloppervlak:
121 m2
Positie:
zuidoost
Tuin:
achtertuin
Type:
eindwoning
Verwarming:
c.v.-ketel
Water:
c.v.-ketel
Woonoppervlak:
76 m2

Omschrijving:

De eigenaar/architect vertelt:
Karakteristieke gebouwen spelen een belangrijke rol bij de oriëntatie van mensen in de stad.

Missionarisstraat 1 is ontworpen vanuit het idee dat de vormgeving bovendien verwijst naar de functie van het gebouw. De voormalige werkplaats is in 1990 verbouwd tot woon- en werkruimte voor een architect. Het witte dak verwijst naar een tekenbord, de voorgevel naar de letter A van architectuur en het grote raam in de voorgevel naar een tekendriehoek en naar de lichtstraat op een atelier. Ook in het interieur zijn verwijzingen naar de stad en architectuur en architectonische vormen ingezet. Tussen de voorgevel en de tweede gevel, een rechthoekige schijf, zijn alle natte ruimten en installatieruimten geplaatst. Een vide vormt een binnenstraatje met de badkamer op de verdieping als gebouwtje. Een bruggetje over de vide begeleidt samen met een spiltrap de beweging naar het licht van het grote raam dat diep in de woning schijnt. Een straatlantaarn in de woning versterkt het beeld van dit straatje. De meest beeldbepalende ruimtelijke elementen schijf, bruggetje en schoorsteen waren uitgevoerd in de primaire kleuren rood, geel en blauw, de karakteristieke kleuren van de Stijl, Nederlandse bekendste modernistische kunstbeweging.

Het voormalig gebruik en de verwijzingen zijn opgenomen in de geschiedenis van de stad. De uitgesproken architectuur blijft een oriëntatiepunt vanaf de vijfsprong aan Tilburgse fietsroute in de Bomenbuurt, leidend naar het centrum en het station.

Als dit jou aanspreekt...?
Kom dan eens kijken en ervaar deze bijzondere manier van wonen/werken. Benieuwd wat jij er van vindt.
Een prachtige kans voor de één- of tweepersoonshuishoudens en jonge gezinnen of voor wonen en werken aan huis.

Indeling:

Begane grond:
Entree, hal met toilet. Woonkamer met open keuken, voorzien van houtkachel, openslaande tuindeuren en laminaatvloer. Keukenblok met inbouwapparatuur (vaatwasser is defect). Aparte ruimte voor wasmachine en opslag, CV-ruimte met Remeha-ketel 2012 en de meterkast.

1e Verdieping:
Via een spiltrap (stalen wenteltrap) bereik je de vide met loopbrug, 3 kamers en badkamer met douche en wastafel. Oorspronkelijk was er 1 kamer, een open ruimte en een vide, zoals hierboven beschreven. Deze situatie is uiteraard weer terug te brengen, afhankelijk van jouw wensen.

De zijtuin van ca. 30 m2 met poort, is op het zuiden en oosten gesitueerd en is met veel 'groen' omgeven. Er staat een betonnen berging voor de fietsen.