Cenakel 8, 5022 KK TILBURG

Vraagprijs: € 225,000 k.k.

Kenmerken:

Aantal kamers:
2 (waarvan 1 slaapkamer)
Bouwjaar:
1907
Inhoud:
310 m3
Ligging woning:
aan park, vrij uitzicht, open ligging
Tuin:
achtertuin
Verwarming:
c.v.-ketel
Water:
c.v.-ketel, elektrische boiler eigendom
Woonoppervlak:
80 m2

Omschrijving:

Dit is de mogelijkheid om in een zeer bijzonder appartement te gaan wonen; compleet anders dan vele anderen. Het is anders en daarmee is het onderscheidend! Karakter... historie....emotie...heel bijzonder!

De ligging dicht bij de uitvalswegen is natuurlijk handig, maar zo loopt u net zo makkelijk naar het centrum, het Leijpark of de bruisende Piushaven, met terrasjes en een eigen sfeer. Boodschappen doet u ook 'om de hoek', want het nieuwe winkelcentrum met grote diversiteit aan winkelaanbod bevindt zich op loopafstand, op het voormalige AaBe-terrein. Voor ontspanning en volop natuurbeleving ligt landschapspark Moerenburg aan de overkant. Ook voor de tennissers of jeu de boulers is het alleen maar oversteken naar Were Di
Parkeren kunt u gewoon 'voor de deur', want u beschikt over een eigen parkeerplaats.

Het Cenakel was voorheen een klooster. Daarna heeft het Conservatorium en Dansacademie het pand gebruikt.
Zoals zoveel historie in Nederland en de regio Tilburg begint het allemaal in Frankrijk, in 1822. Er wordt een Christelijke orde opgericht die later in Nederland een aftakking zou gaan krijgen. Het betreft in Nederland de Congregatie O.L. Vrouwe der Afzondering. De orde was in het leven geroepen om mensen tot bezinning te brengen en introduceerde hiervoor de retraite.
Deze congregatie begon in Tilburg onder leiding van Eleonore Hoeben, die eerst vanuit haar huis in de Koningshoeve de retraites hield. Natuurlijk is dat niet echt de aangewezen plek hiervoor en er kwam een verzoek om een retraitehuis te mogen bouwen. Op 2 oktober 1907 verleent Burgemeester Raupp de vergunning en kan er begonnen worden met het bouwen. (bron: geheugenvantilburg.nl)

In 1997 zijn er in de oude vleugel appartementen gemaakt, waar de hoge vertrekken, prachtige raampartijen en de gemeenschappelijke entree met kapel ongelooflijk mooi zijn. Bij binnenkomst wordt u overvallen door het karakter, de serene rust en bijzondere sfeer....... en dan kom je gewoon 'thuis'! Geweldig toch?

Die rust ervaart u ook in de gemeenschappelijke, parkachtige tuin. Diverse terrassen, een eigen plekje of gewoon uitgebreid op het gazon genieten van de zon en de natuur.

Behalve een eigen parkeerplaats, is er ook een berging en zijn er 2 afgesloten fietsenstallingen voor eigen gebruik.Indeling begane grond:

Centrale hal
Via de imposante hoofdingang bereikt u de centrale hal met fraaie bogen en metselwerk en aansluitend de gang die de toegang verschaft naar het appartement. Er zijn in deze gang slechts 2 appartementen. De deuren bediend u vanuit het eigen appartement met de videofoon.

Begane grond:
De entree is via de dubbele deur met de gang, van waaruit de aparte toilet en de was- en CV-ruimte (Remeha 2011) annex bergruimte bereikbaar zijn.
De slaapkamer heeft direct toegang tot de badkamer met een douche, wandcloset en een wastafel.
De woonkamer van ca. 35 m2 heeft een plafondhoogte van maar liefst 4,20 meter en hoge staande raampartijen van 3 meter met fijne lichtinval.
De halfopen keuken, met hoekopstelling en granieten blad, beschikt over inbouwapparatuur, waarvan er enkelen recent vernieuwd zijn.
Tussen de woonkamer en slaapkamer is een loggia, doorgang, ideaal als een extra studeer-/werkplek of logeerruimte.

Algemeen:

Tuin
Het appartementencomplex beschikt over een grote gemeenschappelijke tuin, voor eigenaren van de appartementen. Van deze tuin kunt u in de zomer, en de winter, heerlijk gebruik maken. Er zijn diverse zitjes waar u anderen kunt ontmoeten of met uw eigen gasten buiten kunt zitten. Natuurlijk kunt u ook voor een gewenste privacy kiezen; er is immers ruimte voldoende! Er is ook een verbinding met het Leijpark, zodat u vanuit uw appartement meteen kunt genieten van het groen in de omgeving.

Onderhoud
Het complex is goed onderhouden en verkeert in prima staat.

Algemeen
De toegangsdeuren kunt u vanuit uw appartement openen door middel van een videofoon.
Voor de ingang van het complex is voor ieder appartement een tweetal aparte fietsenbergingen en een privé-berging in de kelder.
De eigen parkeerplaats is pal voor het appartement.
Bijdrage VvE bedraagt € 195,-