Ringbaan-Oost 192, 5018 HA TILBURG

Vraagprijs: € 525,000 k.k.

Kenmerken:

Aantal kamers:
7 (waarvan 5 slaapkamers)
Bouwjaar:
1930
Inhoud:
700 m3
Ligging woning:
aan drukke weg, in centrum
Perceeloppervlak:
266 m2
Positie:
oost
Tuin:
achtertuin
Type:
geschakelde 2-onder-1-kapwoning
Verwarming:
c.v.-ketel, mogelijkheid voor open haard
Water:
c.v.-ketel
Woonoppervlak:
200 m2

Omschrijving:

Deze markante woning - samen met het buurhuis - is u vast wel eens opgevallen aan de Ringbaan Oost, aan de rand van de gewilde woonwijk Armhoefse Akkers. In 1932 gebouwd onder architectuur van Stef Barenburg, die eveneens het rijksmonument 'De broodbakkerij' aan de Acaciastraat ontwierp, (http://wiki.regionaalarchieftilburg.nl/Stef_Barenbrug ) en stond voor "het nieuwe bouwen". Kenmerken van "het nieuwe bouwen" zijn: transparantie, ruimte, licht en lucht. Dit werd mede bereikt door het gebruik van moderne materialen en constructiemethoden. Symmetrie en herhaling: een evenwichtige verhouding van ongelijke delen.

De vooroorlogse woning heeft dan ook een verrassende lichtinval met grote raampartijen en dakvensters, heel bijzonder en zeer prettig.
Achter de authentieke voorgevel - met dwarskap - is het gemoderniseerd tot een fijne en comfortabele woning met veel ruimte en goed onderhoud. Dat ervaart u zowel in de woning met ca. 700 m3 inhoud en 6 kamers als ook bij de buitenruimte, met een diepe achtertuin van ca. 130 m2.

Alleen de entree is al indrukwekkend, want achter de imposante, koperen voordeur, die gedeeld wordt met de buren, komt u in de overbouwde entree/poortdoorgang, waarna u de 2e voordeur treft om de woning te betreden. De woonkamer van ca. 47 m2 en luxe Bulthaupkeuken ( 2003) bieden u de fijne leefruimte die u graag wenst. Via de tuindeuren komt u in de 20 meter diepe tuin, waar een stenen berging staat, voorheen in gebruik als garage, ideaal te verbouwen tot hobby- of werkruimte.
Op de beide verdiepingen zijn in totaal 2 badkamers en 5 slaapkamers. Bovendien is er op de eerste verdieping een 6e kamer, die bereikbaar is via een andere kamer en daarom minder goed als slaapkamer te gebruiken. Wel zeer geschikt als werkkamer natuurlijk!!

De woning is geheel voorzien van dubbele beglazing en is in 2013 extra geïsoleerd met kap- en vloerisolatie en ook de poortdoorgang werd daarvoor op een fraaie manier afgesloten.

Indeling:

Begane grond:
Entree, via de gezamenlijke poortdoorgang en vervolgens eigen voordeur. Hal met trapopgang, provisiekelder (met uitgebreide electra) en betegeld toilet. Diepe L-vormige woonkamer met lichte tuinkamer (ca. 53 m2 totaal) en een moderne Bulthaup keuken (2003), voorzien van vloerverwarming en luxe inrichting.

1e Verdieping:
Overloop met verrassende lichtinval en toegang tot 4 kamers, waarvan een met toegang tot een balkon. Badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel.

2e Verdieping:
Overloop met opstelling van CV ketel (2003) en wasmachine/droogtrommel en toegang tot 2 kamers. De kamer aan de achterzijde beschikt over een schuifpui naar het zonnige dakterras (zuid). Een kamer bevindt zich aan de voorkant. Tenslotte de 2e badkamer, met toilet, wastafel en douche.