Akkrumstraat 51, 5036 CJ TILBURG

Vraagprijs: € 315,000 k.k.

Kenmerken:

Aantal kamers:
5 (waarvan 3 slaapkamers)
Bouwjaar:
2005
Inhoud:
415 m3
Ligging woning:
aan rustige weg, in woonwijk, in bosrijke omgeving
Perceeloppervlak:
198 m2
Positie:
zuid
Tuin:
voortuin
Type:
tussenwoning
Verwarming:
stadsverwarming, vloerverwarming gedeeltelijk
Water:
centrale voorziening
Woonoppervlak:
135 m2

Omschrijving:

Moderne (gezins)woning onder bijzondere architectuur van Bedaux de Brouwer met vrij zicht op het omliggende groen vanuit de voor- en achterzijde van de woning

Dit huis, gelegen in de ruim opgezette groene, rustige en kindvriendelijke woonwijk Witbrant Oost is strak en modern en tegelijk erg sfeervol. Voor de woning zijn zowel binnen als buiten duurzame materialen toegepast. De originele opzet met de entree aan de tuinzijde, zorgt voor een verrassend accent. De gevel aan de andere zijde is stijlvol bekleed met flagstones. De tuin ligt op het zuiden en is smaakvol ingericht. Hij is afgesloten door een stalen poort met intercom. De indeling van deze woning is aangenaam en praktisch. Vanuit de entree komt u in de tuinkamer die gebruikt wordt als eetkamer. De woonkamer en keuken liggen aan de andere zijde. Daar is het tijdens de koudere maanden van het jaar heerlijk genieten van het warme vuur in de haard. Verder is deze woning voorzien van 3 slaapkamers, een badkamer met ligbad en voldoende bergruimte. De woning beschikt over 2 eigen parkeerplaatsen op de carport. Moderne architectuur typeert dit prachtige stadsdeel. In de wijk bevinden zich fraai aangelegde houten speelgelegenheden, een jeu de boules baan, kunstobjecten en het geheel is erg ruim en groen opgezet. Op enkele minuten lopen, bevindt zich het natuur- en heidegebied De Gaas als onderdeel van Stadsbos 013. Witbrant Oost ligt gunstig ten opzichte van de Bredaseweg met een perfecte aansluiting op de uitvalswegen, het NS-station Reeshof en het centrum van Tilburg.

Begane grond

Hal/entreepartij
Bij binnenkomst via een hoge aluminium deur met glas, is in deze woning direct het afwerkingsniveau zichtbaar. De eiken vloerdelen lopen naadloos door op de gehele verdieping. In de hal bevinden zich de meterkast, garderobe en toegang tot de toiletruimte. Deze ruimte is grotendeels betegeld in neutrale kleuren en voorzien van een wandcloset en fontein.

Woonkamer en eetkamer
Vanuit de hal komt u in de eetkamer met zicht op de tuin die bereikbaar is via een aparte loopdeur. Er is een wandaansluiting voor de tv. Vanuit de tuinkamer loopt u naar de living en keuken waarbij u de trapopgang passeert die deze ruimtes van elkaar scheidt. De living heeft een groot, fraai uitzicht biedend panoramaraam aan de straatzijde. Het verspringende plafond naar 3 meter hoogte, zorgt voor een speels en ruimtelijk karakter. Deze ruimte is voorzien van een haardpartij; de voorzetwand inclusief dressoir met Belgisch hardsteen waarbij de tv fraai is geïntegreerd, maken het geheel compleet. Verder valt de ingebouwde wandverlichting met dimmers op. Een mooi en praktisch detail.

Keuken en bijkeuken
De keuken van Siematic heeft een open structuur en is aan weerszijden voorzien van lichte composieten werkbladen. Deze keuken is strak uitgevoerd in grijs met aluminium kastgrepen. Er is een royale opbergruimte dankzij vele lades, kasten en een hoge kast. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur: 4 pits keramische kookplaat met een design rvs-afzuigkap van Falmec erboven, een vaatwasser, een combioven en een koelkast. Aan de kopse kant geeft een deur met krijtbord toegang tot de bijkeuken. Deze bijkeuken is voorzien van extra bergruimte en een aansluiting voor wasmachine en droger. Deze ruimte is voorzien van een donkere tegelvloer.

Eerste verdieping
De trapopgang is strak vormgegeven en heeft inbouwspots in de wand boven de traptreden. De gehele verdieping is voorzien van tijdloos antracietkleurig korreltapijt die naadloos doorloopt op de overloop en in de 3 slaapkamers. De solartube op de overloop maakt deze ruimte overdag aangenaam licht.

Slaapkamers
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de hoofdslaapkamer die makkelijk plaats biedt aan een tweepersoonsbed en een maatwerk kastenwand. Aan deze kamer grenst een royale inloopkast. Het rookkanaal is onopvallend weggewerkt in deze slaapkamer. Aan de tuinzijde bevinden zich twee slaapkamers die qua afmeting identiek zijn. De raampartijen zijn in alle kamers uitgevoerd in aluminium en kenmerkend voor deze architectuur. Aan de zuidkant zijn deze aan de gevel voorzien van een aluminium zonwering in de vorm van lamellen. Het uitzicht op het omliggende groen is, dankzij de laagbouw, vanuit alle kamers erg fraai. Alle slaapkamers zijn voorzien van een tv-aansluiting en verduisterende rolgordijnen met geleiders.


Badkamer
De badkamer is comfortabel uitgerust met een ligbad, een wandcloset, een brede wastafel, een badmeubel en een design radiator. Deze badkamer is volledig betegeld in grijze kleurstellingen.

Buiten
De woning beschikt over een fraai aangelegde tuin op het zuiden voorzien van een royaal terras en diverse borders met planten zoals buxussen, grassen, taxushagen, rododendron en een catalpa. Deze beplanting zorgt ervoor dat deze tuin in alle seizoenen een plaatje is. Het elektrisch bedienbare zonnescherm over de volledige breedte heeft een uitval van 4 meter. Klimop zorgt bij alle woningen voor een groene erfafscheiding. Verder beschikt de tuin over een buitenkraan, verlichting en elektra. De stenen berging biedt voldoende ruimte voor o.a. fietsen en (tuin)gereedschap en is voorzien van elektra. De stalen poort scheidt de tuin van de carport. Vrijwel direct tegenover de carport is een speeltuin. Deze wijk is erg ruim en groen opgezet. Een klein paradijsje voor jong en oud. Levendig en toch ook rustig: verkeer is puur bestemmingsverkeer.

Algemeen
• gebouwd onder architectuur van Bedaux de Brouwer
• hoge afwerkingsgraad, goed onderhouden en optimaal geïsoleerd
• open haardpartij geïntegreerd in een wandmeubel
• ingebouwde wandverlichting in de woonkamer en bij de trapopgang
• aangesloten op het stadsverwarmingsnetwerk
• stalen toegangspoort met intercomsysteem
• strak afgewerkte wanden en plafonds
• fraai aangelegde tuin op het zuiden met groot elektrisch bedienbaar zonnescherm
• voorzien van glasvezel
• bijzondere woonomgeving met fraaie architectuur, mooi gebruikte materialen, bewonerscommissie met gezamenlijk schilderfonds, diverse speeltuinen, jeu de boules banen, kunst in de wijk en weinig auto’s in het zicht omdat iedereen een parkeervoorziening op eigen grond heeft.
• op loopafstand van natuur- en heidegebied De Gaas en bossen, op fietsafstand van winkels, scholen en NS-station en binnen 10 minuten rijden van het stadshart van Tilburg en de uitvalswegen.